КОНКУРСЪТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Национален приз „Студент на годината“ за 2008 година

Второто издание на Национален приз „Студент на годината“ на Национално представителство на студентските съвети в Република България се провежда през 2008 година. Конкурсът се реализира по идея на г-н Драгомир Стефанов и г-н Даниел Йорданов от УНСС и с решение на Общо събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

След предварителна класация, в която са участвали 48 студенти от всички университети в страната експертното жури от водещи специалисти в съответните области реши да предложи на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) да бъде връчена престижната награда „Студент на годината за 2008“  на четвъртокурсника Николай Николов от Техническия университет – Варна. Николай Николов е с отличен успех 5.75 и завидни успехи в областта на електрообзавеждането и електротехниката.

Номинираните студенти за приза бяха разделени в осем различни категории – педагогически, хуманитарни, социални, природни науки, математика и информатика, технически науки, изкуство, аграрни науки и здравеопазване.

Лично министърът на образованието и науката Даниел Вълчев връчи престижния приз на Николай Николов.

След тържественото връчване на наградата „Студент на годината“ на сцената на Военния клуб излезе Лили Иванова, която поздрави всички номинирани, техните близки и приятели с най-големите си хитове.

В конкурса взеха участие студенти от всички висши учебни заведения в България. Номинациите бяха направени от самите университети, като условието беше те да са завършили успешно първи курс, както и да са представили документи за квалификации, преквалификации, участие в проекти, конкурси и други. Председател на журито беше министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

Плакат Студент на годината 2008